Petrogen

Η PETROGEN πρώτη και στα Υβριδικά

Ύστερα από διαγωνισμό η PETROGEN ανέλαβε να προμηθεύσει την VODAFONE, με έξι Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα, τα οποία θα εγκατασταθούν σε τηλεπικοινωνιακούς σταθμούς εκτός δικτύου και θα  λειτουργήσουν πιλοτικά σε ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει την μείωση των λειτουργικών εξόδων, καθώς και τον περιορισμό των ρύπων προς το περιβάλλον.

Για την επιλογή της PETROGEN ως προμηθευτή συντέλεσε η τεχνογνωσία που διαθέτει η Εταιρία στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, ενώ  καθοριστικό ρόλο έπαιξε η εξοικονόμηση των εξόδων λειτουργίας  του συστήματος PETROGEN  έναντι του ανταγωνισμού.

 Πιο συγκεκριμένα η εξοικονόμηση που επιτυγχάνει σε σύγκριση με ένα συμβατικό σύστημα παραγωγής είναι :

έως 85% στα καύσιμα

έως 75% στην συντήρηση

και έως 300% στην διάρκεια ζωής του Ηλεκτροπαραγωγού Ζεύγους.

Ένα υβριδικό σύστημα είναι ένα σύστημα παραγωγής ενέργειας που χρησιμοποιεί παραπάνω από μία μεθόδους παραγωγής για να καλύψει την απαιτούμενη ενέργεια.

Tα  συγκεκριμένα συστήματα επιτυγχάνουν την οικονομικότερη λειτουργία των συμβατικών μονάδων (ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη) καθώς  συνδυάζουν ηλεκτρικό ρεύμα που προέρχεται    από  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, οι ανεμογεννήτριες κλπ.

Τα βασικά μέρη που συνιστούν ένα υβριδικό σύστημα ηλεκτροπαραγωγής είναι:
α) οι μονάδες παραγωγής της ενέργειας,
β) η μονάδα αποθήκευσης ενέργειας,
γ) η μονάδα ελέγχου της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και συντονισμού των ποικίλων διαθέσιμων επιλογών για βέλτιστη κάλυψη των αναγκών.


Οι τεχνολογίες παραγωγής που χρησιμοποιούνται πιο συχνά μπορεί να είναι ηλεκτρογεννήτριες συμβατικών καυσίμων, οι οποίες και έχουν τη δυνατότητα γρήγορης απόκρισης στο απαιτούμενο φορτίο, αν και μπορεί να είναι  μη συμφέρουσες οικονομικά. Σε περιοχές με καλό αιολικό δυναμικό, σημαντικές ποσότητες ενέργειας μπορούν να παράγουν ανεμογεννήτριες. Λόγω της στοχαστικότητας του ανέμου, όμως, επιβάλλεται η διασύνδεση των ανεμογεννητριών με άλλες τεχνολογίες ή η αποθήκευση της ενέργειας για την επίτευξη σταθερής τροφοδοσίας.   Γι’ αυτό το λόγο, χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε υβριδικά συστήματα.

 Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια είναι εύκολα στην εγκατάσταση και δεν απαιτούν συντήρηση και είναι ιδανικά για εγκατάσταση σε περιοχές όπου η παροχή καυσίμων μπορεί να αποτελεί πρόβλημα, αλλά απαιτούν μεγάλη έκταση για τη εγκατάσταση ενός συστήματος με ικανοποιητική ισχύ.

Τέλος για την επιπλέον η παραγωγή το πιο διαδεδομένο μέσο αποθήκευσης είναι οι μπαταρίες βαθειάς εκφόρτισης, ενώ άλλες μέθοδοι περιλαμβάνουν ηλεκτροχημικά συστήματα .

 

  • Lombardini
  • Perkins
  • Kohler
  • FG Wilson
  • Petrogen
close